Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
Header
Historie-Koffie--en-Theehuys-De-Korenmolen

De molen werd in 1870 gebouwd in opdracht van Derk Poll Jonker. Deze laat in 1883 de molen veilen. Nieuwe eigenaar is dan Herman Daams, een zwager van Poll Jonker. Na hem waren de eigenaren: E. Rossum, ca. 1905 W. de Loo, in 1915 A.G.S. de Rooy, daarna ging de molen naar zijn zoon.
De molen werd in 1934 op de romp na, geheel onttakeld en ingericht met een silo, mengketel, elevator, stortkelder, koekenbreker en hamermolen. Het veevoederbedrijf is tot ± 1964 in de molen actief geweest. Tot midden de jaren 1980 werd de molen verwaarloosd. De gemeente Epe had zelfs het voornemen om de molen geheel te slopen. De reeds bestaande stichting "Op eigen wieken" werd omgevormd tot de "Stichting Vaassens Molen", met als doel te komen tot een maalvaardige molen. De restauratie begon in 1989.
Op Nationale Molendag in 1990 (op 9 mei) draaide de molen weer in volle glorie als windmolen.
De restauratie werd uitgevoerd door molenmaker Groot Roessink uit Voorst en aannemersbedrijf Van Laar uit Vaassen v.w.b. de stenen onderbouw, 1e zolder en de stelling.
Op de begane grond was tot eind 2005 in de molen het VVV-kantoor van Vaassen gevestigd. Naast de molen staat de orginele molenaarswoning (huisnummer 20).

Begin 2012 werd begonnen met een spectaculaire verhogingsoperatie, waardoor de stellinghoogte naar 11 meter ging. Op 7 september 2012 kon de molen feestelijk weer in gebruik worden genomen.

Op 1 april 2014 is er een bijzondere en unieke Koffie- en Theehuys in de molen gevestigd met oog voor het verleden van de molenaar van weleer. Koffie- en Theehuys 'De Korenmolen'  verrassend anders!Openingstijden
Openingstijden

 
 
 
 
 
Koffie-en Theehuys 'De Korenmolen' in Vaassen is onderdeel van Veldhuis Koffie en Thee.